Corona update

Update: 07-07-2021

 

Ook wij blijven de richtlijnen van het RIVM volgen. Dit betekend dat 

  • mondkapjes enkel nog verplicht zijn wanneer de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. 
  • zowel een thuis opbaring als een opbaring bij "Rembrandt", plaats kan vinden zoals voorheen.
  • helpen met de verzorging op dit moment bij een thuisopbaring geen enkel probleem is, een verzorging in Afscheidshuis "Rembrandt" is beperkt tot 2 personen, mondkapjes zijn tijdens de verzorging verplicht voor zowel de familie als ons personeel. Verder kunt u ons op een afstandje helpen door uw wensen aan te geven en door passende kleding uit te zoeken en wellicht de favoriete make-up of parfum aan ons mee te geven. U helpt ons ook door een zo recent mogelijke foto met ons te delen. Wij zullen er voor zorgen dat uw dierbare er uit ziet naar uw wensen.
  • wij u de 24-uurs kamer op dit moment niet aan kunnen bieden zoals deze bedoeld is. We denken graag met u mee hoe we dit zo goed mogelijk kunnen compenseren mocht deze wens er zijn.
  • afscheidsbezoeken gewoon plaats mogen vinden. Bij het afscheidshuis hebben we maatregelen getroffen om dit in goede banen te leiden. Voor afscheidsbezoeken thuis gelden de huidige thuissituatie regels van het RIVM.
  • er in de kerk en crematoria verschillende aantallen gelden voor het aantal aanwezigen. Afhankelijk van de grootte van de kerk of het crematorium. Wij vragen dit graag voor u na.
  • we bij afscheidshuis "Rembrandt" momenteel maximaal 25 personen verwelkomen kunnen voor een dienst. In de meeste gevallen is livestream een mogelijkheid. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
  • in plaats van een condoleancemap u er ook voor kunt kiezen om speciale condoleance kaartjes mee te sturen met de rouwkaart. Gasten kunnen hier een persoonlijke boodschap op schrijven en de kaartjes vervolgens meenemen naar de uitvaart. Diegene die er niet bij kunnen zijn, kunnen de kaartjes terugsturen naar de nabestaanden of op een later moment aan de nabestaanden geven. 

Ondanks de maatregelen waar we momenteel mee te maken hebben, denken we graag met u mee over alternatieven en mogelijkheden om er toch een mooi afscheid van te maken. Neem gerust contact met ons op.