Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen wanneer iemand overlijdt?

Een overlijden overvalt u vaak, of het nu onverwacht is of niet. Wij nemen u graag stap voor stap mee in de eerste stappen die u moet zetten na het overlijden. Klik hier voor meer informatie. 

 

Kan ik zelf een uitvaartonderneming kiezen wanneer ik een verzekering heb?

Dat kan zeker. Ongeacht waar u verzekerd bent, kunt u bij ons terecht. Wanneer u een sommenverzekering hebt, wordt het verzekerde bedrag aan u of aan ons uitgekeerd. Bij een naturaverzekering wordt het pakket van diensten omgezet in een geld bedrag. Indien gewenst kunnen wij de administratieve zorg van u overnemen betreft de uitkering van uw polis. Voor het resterende bedrag (positief of negatief) ontvangt u van ons een factuur.

Wij kijken graag met u mee in uw persoonlijke situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Dekt mijn uitvaartverzekering een volledige uitvaart?

Dit is geheel afhankelijk van uw uitvaartpolis. Wij bekijken graag met u uw persoonlijke situatie. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op. 

 

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen. Wij gaan graag met u in gesprek om u hier eerlijk over te adviseren en een kostenbegroting te maken op basis van uw wensen. Gemiddeld genomen komen de kosten voor een uitvaart uit rond de €8.000,-. Wanneer u gebonden bent aan een budget kunnen wij altijd met u mee kijken naar mogelijkheden. 

 

Hoe leg ik mijn wensen vast?

Het kan een prettig idee zijn om uw wensen vooraf vast te leggen. Kijk hier voor meer informatie over het vast leggen van uw persoonlijke wensen. 

 

Kan ik als nabestaande zelf aangifte van overlijden doen?

Als nabestaande kunt u zelf aangifte doen van overlijden. Aangifte van overlijden dient gedaan te worden in de gemeente van overlijden. U ontvangt van de gemeente een verlof tot begraven of cremeren en de akte van overlijden. U mag dit zelf doen maar de uitvaartonderneming kan dit ook voor u doen. 

Het is ook mogelijk om het trouwboekje mee te nemen wanneer gewenst. De gemeente zal het overlijden hier in verwerken.

 

Wanneer moet de uitvaart plaats vinden?

Hier zijn wettelijke termijnen voor vastgesteld. De uitvaart mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaats vinden en uiterlijk de zesde werkdag na die van het overlijden. De dag van overlijden telt hier in niet mee. Zo nodig kan er gevraagd worden om hier van af te wijken, dit moet goed gekeurd worden door de Officier van Justitie.  

 

Vanaf wanneer wordt de as vrijgegeven?

In Nederland is het wettelijk vastgelegd dat de as pas na een maand vrijgegeven mag worden door het crematorium. Als nabestaande heeft u zo voldoende tijd om na te denken over wat u met de as wilt doen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Over het vrijgeven van de as wordt u een paar dagen voor de verstreken periode geïnformeerd. Tenzij u aangegeven heeft dat u het prettig vindt dat wij de as voor u op gaan halen. Dan wordt de uitvaartonderneming hierover geïnformeerd. Wij laten u dit uiteraard weten.