Wat te doen na een overlijden?

Kort na het overlijden is het belangrijk dat u een arts waarschuwt. Een arts dient het overlijden vast te stellen doormiddel van een verklaring van overlijden. Wanneer de arts geïnformeerd is kunt u met ons contact opnemen. 

 

Voor het melden van een overlijden kunt u 24 uur per dag telefonisch bij ons terecht via 0485-82001o. Komt uw dierbaren elders dan thuis te overlijden, neem dan ook altijd contact met ons op. Vanaf dat moment gaan wij samen met u de uitvaart verzorgen. Mocht u een uitvaartverzekering hebben, vernemen wij dit graag van u zodat wij u vanaf het eerste moment hierover kunnen informeren. 

 

Na het melden van overlijden is het voor ons van belang om te weten wat uw wensen zijn. De eerste keuze die gemaakt moet worden is of u uw dierbare thuis op wilt baren of wilt u dit op een andere locatie, bijvoorbeeld Afscheidshuis "Rembrandt", de Mariakapel te Oud Bergen of een andere locatie. Afhankelijk van uw keuze zal de verzorging ingezet worden. Wij zullen u op dit moment ook vragen of u al nagedacht heeft over de kleding die gewenst is voor de opbaring.

 

Bij een thuisopbaring zullen wij, na het vaststellen van overlijden, naar het adres komen waar de thuisopbaring gewenst is. De verzorging vindt in dit geval thuis plaats. Wanneer u het prettig vindt kunt u hierbij aanwezig zijn. 

 

Wanneer u voor een andere locatie kiest zullen wij de overledene overbrengen naar Afscheidshuis "Rembrandt". De verzorging vindt dan ook hier plaats, ook hier mag u als familie bij aanwezig zijn. Als deze wens er is, vernemen wij dit graag van u. 

 

Verder kunt u ons helpen door uw wensen aan te geven en door passende kleding uit te zoeken en wellicht de favoriete make-up of parfum aan ons mee te geven. U helpt ons ook door een zo recent mogelijke foto met ons te delen. Wij zullen er voor zorgen dat uw dierbare er uit ziet naar uw wensen.

 

Vanuit hier gaat u het gesprek met een van onze uitvaartverzorgers aan om samen een passend afscheid te verzorgen voor uw dierbare. Het kan prettig zijn om de uitvaartwensen vooraf vast te leggen, kijk hier voor meer informatie.