Wat te doen na een overlijden?

Kort na het overlijden is het belangrijk dat u een arts waarschuwt. Een arts dient het overlijden vast te stellen doormiddel van een verklaring van overlijden. Wanneer de arts geïnformeerd is kunt u contact op nemen met ons.

 

Voor het melden van een overlijden kunt u 24 uur per dag telefonisch bij ons terecht via 0485-82001o. 

Vanaf dat moment gaan wij samen met u de uitvaart verzorgen. Mocht u een uitvaartverzekering hebben, vernemen wij dit graag van u zodat wij u hierover vanaf het eerste moment eerlijk kunnen informeren. 

 

Na het melden van overlijden is het voor ons van belang om te weten wat uw wensen zijn. De eerste keuze die gemaakt moet worden is of u uw dierbare thuis op wilt baren of wilt u dit op een andere locatie, bijvoorbeeld Afscheidshuis Rembrandt of de Mariakapel te Oud Bergen. Afhankelijk van uw keuze zal de verzorging ingezet worden. Wij zullen u op dit moment ook vragen of u al nagedacht heeft over de kleding die gewenst is voor de opbaring.

 

Bij een thuisopbaring zullen wij, na het vaststellen van overlijden, naar het thuisadres komen waar de thuisopbaring gewenst is. De verzorging vindt in dit geval thuis plaats. Wanneer u het prettig vindt kunt u hierbij aanwezig zijn. 

 

Wanneer u voor een andere locatie kiest zullen wij de overledene overbrengen naar Afscheidshuis Rembrandt. De verzorging vindt dan plaats in Afscheidshuis Rembrandt, ook hier mag u als familie bij aanwezig zijn. Als deze wens er is, vernemen wij dit graag van u. 

 

Verder kunt u ons helpen door uw wensen aan te geven en door passende kleding uit te zoeken en wellicht de favoriete make-up of parfum aan ons mee te geven. U helpt ons ook door een zo recent mogelijke foto met ons te delen. Wij zullen er voor zorgen dat uw dierbare er uit ziet naar uw wensen.

 

Vanuit hier gaat u het gesprek met onze uitvaartleidster aan om samen een passend afscheid te verzorgen voor uw dierbare.