Afscheid nemen

Na het overlijden van uw dierbare komt er veel op u af en zal u in een korte tijd veel keuzes moeten maken. Wij staan u bij om deze keuzes te maken en uit te voeren. Zo maken wij er samen met u een mooi en passend afscheid van voor uw overleden dierbare. 

Begraven of cremeren

Een van de eerste zaken die gevraagd zullen worden is of dat er gekozen wordt voor begraven of cremeren. Wellicht dat u dit met uw dierbare besproken heeft of dat u weet wat zijn of haar wens was. Wanneer u als nabestaanden de keuze zult moeten maken, helpen wij u hier graag bij door u van informatie te voorzien en vragen te beantwoorden. 

Opbaring

Voor de begrafenis of crematie heeft u enkele dagen om afscheid te nemen van uw dierbare wanneer u dit wenst. Kiest u hiervoor een opbaring in een afscheidshuis, een 24-uurs kamer, de kerk of liever thuis in uw eigen vertrouwde omgeving, kiest u liever voor een opbaring op bed, in de kist of op een opbaarplank. Er zijn vele keuzes mogelijk waarin wij u graag begeleiden. 

Kennisgeving van overlijden

Wanneer bekend is of dat er een begrafenis of crematie plaats zal vinden, kunnen de details voor de uitvaart ingevuld worden. Deze details komen samen in een kennisgeving welke in de vorm van een rouwkaart of rouwbrief verstuurd kunnen worden en/of in een rouwadvertentie geplaatst kunnen worden in een week- of dagblad. 

Afscheidsdienst of samenzijn

 Afscheid nemen kan op veel verschillende manieren en op verschillende locaties. Wanneer u niet precies weet wat mogelijk is, geven wij u hier graag advies over. Afscheid nemen doe je immers maar een keer, het afscheid moet dan ook bij uw dierbare maar ook zeker bij u zelf passen. Denk hierbij aan de locatie waar het afscheid plaatsvindt, het gezelschap waarmee u afscheid wilt nemen, een afscheidsdienst of een samenzijn of aan een spreker of ritueelbegeleider wie u helpt het afscheid vorm te geven. 

Persoonlijke details

Hoe u afscheid wilt nemen van uw dierbare kunt u geheel zelf invullen en met kleine details en de vele keuzes die er tegenwoordig zijn, kunt u het afscheid zo persoonlijk mogelijk maken. Denk hierbij aan een kist of inwikkelen, bloemwerk, het rouwvervoer, de invulling van de dienst zoals muziek en gedichten en de invulling van de koffietafel. Aan de hand van de uitvaartwensen denken wij graag met u mee in de diverse mogelijkheden.