5 jarig bestaan, met een lach en een traan

Na ruim vijftien jaar ervaring in de uitvaartbranche vond Lizet het tijd worden voor haar lang gekoesterde droom. Haar eigen uitvaartonderneming, Lizet uitvaartverzorging. Vanuit huis dit avontuur gestart, niet durven dromen hoe zij de uitvaartonderneming zelf nog uit heeft kunnen breiden. Lizet is samen met Marcel van start gegaan en het eerste jaar was een succesvol jaar. Ze was trots en tevreden over haar eigen onderneming. Snel breidde de onderneming zich uit. Na eerder materiaal en personeel ingehuurd te hebben, werd er een team gevormd, er werd met veel passie gewerkt aan een eigen rouwbus en beetje bij beetje werd Lizet uitvaartverzorging steeds zelfstandiger. Ze had een mooi team om haar heen en samen met hen heeft ze de eerste jaren een heel aantal families mogen begeleiden tijdens het verlies van hun dierbaren. 

 

Na twee succesvolle jaren begon het bij Lizet te kriebelen. Stiekem had ze nog een grote droom, een afscheidshuis in de gemeente Bergen. Zoals we Lizet kenden heeft ze haar tanden erin gezet en heeft ze ook deze wens in vervulling kunnen laten gaan. Op 30 september 2018 opende ze dan ook vol trots haar eigen afscheidshuis ‘Rembrandt’ aan het Rembrandtplein in Bergen. Voor Lizet een mooie locatie om het ‘zorgplein’ rond te maken met ook de zorg voor een overledene. Met afscheidshuis ‘Rembrandt’ kreeg de uitvaartonderneming de beschikking over een eigen verzorgingsruimte, een 24-uurs kamer en een aula waar diensten gehouden kunnen worden. Alles zorgvuldig door Lizet ingericht in een huiselijke sfeer, onder het motto ‘omdat gewoon ook bijzonder kan zijn’. 

 

Nog geen jaar na de opening van afscheidshuis ‘Rembrandt’ gebeurde dat wat niemand had voorzien, Lizet kwam geheel plotseling te overlijden. Na 3 jaar haar levenswerk opgebouwd te hebben, hield het voor Lizet op. Een levenswerk waar zij samen met ons hard aan gewerkt heeft. Er was dan ook geen enkele twijfel over de toekomst van het bedrijf, Lizet uitvaartverzorging gaat door! 

 

Na het overlijden van Lizet is er achter de schermen veel gebeurd. Het bedrijf is overgenomen door Miranda, Bjorn en Ramon, haar kinderen. Hiermee treedt Miranda in de voetsporen van Lizet, met dezelfde passie en liefde voor het vak. We zijn doorgegaan met hetzelfde team en dezelfde visie die Lizet had. Lizet uitvaartverzorging sloeg hiermee een nieuw hoofdstuk open. Nieuw maar niet compleet anders. Hiervoor hebben we het eerste jaar veel hulp mogen ontvangen uit verschillende hoeken uit de uitvaartbranche. Voor ons een teken dat Lizet ook geliefd was bij haar collega’s in de branche. Mede door deze hulp staat Lizet uitvaartverzorging nu weer geheel op eigen benen. Hier zijn wij erg dankbaar voor. 

Het team van Lizet bleef de uitvaartonderneming trouw en ook zij hebben ons ontzettend geholpen bij de wederopbouw. Gedurende de tijd hebben wij het team zelfs uit mogen breiden met vier nieuwe medewerkers. Inmiddels werken we ook met twee uitvaartleidsters, worden er vernieuwingen doorgevoerd en cursussen gevolgd. Lizet uitvaartverzorging blijft hiermee groeien en ontwikkelen. 

 

Het corona virus trad op en ook voor ons werk veranderden er veel. Als gevolg van de gestelde maatregelen werd het contact met nabestaande anders en ook het afscheid nemen van een dierbaren werd anders. Toch hebben we in deze tijd geprobeerd het contact zo persoonlijk mogelijk te houden en hebben we samen met families gezocht naar mogelijkheden binnen de geldende maatregelen. Corona bracht veel verdriet, maar er ontstonden ook mooie initiatieven waardoor mensen zich toch dit bij elkaar voelden. 

 

5 jaar later staat er een mooie uitvaartonderneming, zijn we een begrip in de regio, hebben we een mooi afscheidshuis, een fijn en goed team en vele mooie herinneringen, 5 jaar verder met een lach en een traan! 

 

We zijn dankbaar voor de afgelopen jaren, dankbaar voor het gestelde vertrouwen in ons en dankbaar dat we inmiddels vele families hebben mogen begeleiden tijdens het afscheid van hun dierbaren. Maar we zijn zeker ook trots, trots op Lizet, trots op Lizet uitvaartverzorging, trots op ons team!